Куди витратити бюджетні гроші: у Хмельницькому чекають на свіжі ідеї

Мер Хмельницького запрошує усіх креативних хмельничан долучитися до проекту "Громадські ініціативи"

853

У Хмельницькому ще з 2016 року діє програма “Громадські ініціативи”, метою якої є надання фінансової допомоги для реалізації проектів, висунутих містями. На своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”, мер Хмельницького Олександр Симчишин запрошує усіх креативних жителів міста, які впевнені  в успішності своєї ідеї, долучитися до проекту.

“Маєте хорошу ідею? Пропонуйте, а ми допоможемо з її реалізацією”, — пише міський очільник.

 

Він також додає, що в обласному центрі Хмельниччини є ціла низка різноманітних проектів, ініційованих міською радою задля допомоги активній і талановитій частині громади. Одними з таких є програми партисипативного бюджетування “Громадські ініціативи” та “Громадський бюджет. За весь період свого існування ці програми вже профінансували 105 невеличких проектів на загальну суму близько 9,2 млн гривень.

“Увага! В цьому році вже зараз оголошено конкурс з визначення одержувачів фінансової підтримки. Заявки на участь у конкурсі  прийматимуться з 07 лютого до 10 березня 2020 року. Цього року передбачено 1 млн грн”, — звертається мер до Хмельничан.

Водночас Симчишин зазначив, які напрямки є пріоритетними для реалізації цієї програми. Визначальним критерієм для програми “Громадські ініціативи” на 2016-2020 роки у 2020 році буде креативність ідеї. Тобто,  фінансуватимуться мікропроекти, які відрізнятимуться новизною та творчим підходом.

Отож міський голова закликав людей, щоби вони долучалися до участі в проекті і не боялися робити спроби в тих чи інших починаннях. При цьому він ще раз нагадав, що прийом заявок буде тривати до 10 березня.

“Будьте активними, подавайте свої проекти, захищайте їх, і разом реалізуємо! Нагадую, до 10 березня прийом заявок!”, — резюмував Симчишин.

Він також проілюстрував свій пост знімками кількох уже втілених проектів.

" " " "