Кульова стрільба – у пам’ять про Героїв Крут

849

У пам’ять про Героїв Крут. У Хмельницькому пройшов чемпіонат області з кульової стрільби серед школярів. Цього року турнір зібрав рекордну кількість учасників – кілька сотень. Це – як професійні спортсмени, так і початківці. Для кожної категорії створили відповідні умови для змагань.

Софії Бондар – всього 14-ть. У свої роки вона вже майстерка спорту України, неодноразова чемпіонка та призерка турнірів різних рівнів. Для себе кульову стрільбу обрала ще чотири роки тому і попри всі «проти» досягла значних результатів.

У майбутньому Соня себе бачить тренеркою з кульової стрільби. Нині ж, на чемпіонаті області, розраховує на перемогу. Вона змагається з професійними спортсменами. Для них створені окремі умови.

Новачки змагаються в іншому залі.Вони мають три пробних і п’ять залікових вистрілів.

Більшість учасників, а цього року турнір зібрав рекордну кількість дітей, змагалися саме у категорії «новачки». Їх, кажуть організатори, лише знайомлять з кульовою стрільбою. Окрім популяризації, турнір має ще одну ціль – вшанування пам’яті Героїв Крут.

А боротися потрібно зі зброєю у руках, запевняє Олександр Симчишин. Саме тому за кошти міста закупляють гвинтівки, приціли та спеціальний одяг, забезпечують частину виїздів та вже два роки поспільтренер і спортсмен-кульовики, які мають значні досягнення, отримують стипендії міського голови.Підтримувати спорт, каже мер, будуть і надалі. Цього року, до прикладу, придбають два професійних приціли.

А ще обов’язково пам’ятати історію і вчитися, якщо не на чужих, то бодай на своїх помилках.

 

" " " "