КВУ представив спамерів Верховної Ради. Хто із парламентарів тільки робить вигляд, що працює?

975

У Парламенті завелися «спамери». До такого висновку дійшов Комітет виборців України, проаналізувавши роботу нардепів восьмого скликання. Так нинішня Верховна Рада побила усі рекорди із кількості зареєстрованих законопроектів – десять тисяч триста двадцять сім документів подали нардепи станом на перше листопада. І варто зазначити , що стають законами із них лише 12%. Крім того, за ці три роки кожен дванадцятий народний депутат змінював політичну силу.

Папір усе стерпить – певно, цією мудрістю класика керуються нинішні народні депутати. Понад десять тисяч законопроектів за три роки встигли зареєструвати парламентарі. Та у Комітеті виборців України переконані: нардепи працюють вкрай неефективно. Кожен другий законопроект отримує негативні висновки Головного науково-експертного управління Верховної ради, кожен третій – Міністерства фінансів.

Стають законами лише 12% від зареєстрованих законопроектів. Більшість із них, тобто тих, за які нардепи проголосували, стали президентські.

І часто вина не в ідейних протиріччях парламентарів, і навіть не у фізичній присутності нардепів у стінах Верховної Ради. Особливо відзначаються голови фракцій – вони у залі є, а роботи все ж немає.

І коли лідери фракцій, хоча б із відвідуванням не надто грішать, то члени їхніх груп – частенько взагалі не потрапляють на роботу. Так, менше ніж половину засідань сесії відвідало тридцять восьмеро нардепів, і лише п’ятеро не пропустили жодного.

 

" " " "