Китайці не будуватимуть дорогу на Хмельниччині: уряд шукає нового підрядника

Укравтодор розірвав контракт із китайською компанією, яка так і не спромоглася виконати взяті на себе зобов’язання

8278

Кабмін шукає нового підрядника для реконструкції ділянки дороги М-12 у Хмельницькій області, інформує прес-служба Укравтодору.

Ця дорога – надзвичайно важливий, можна сказати, стратегічний об’єкт для України. Адже вона має з’єднати якісним автомобільним сполученням польський порт Гданськ на Балтійському морі із українськими чорноморськими портами – Одесою та Миколаєвом.

Китайська компанія  Xinjiang Communications Construction Group Co Ltd, яка бралася за виконання цих робіт у Хмельницькій області, із поставленим завданням так і впоралась. На момент розірвання контракту з китайцями ними було виконано усього лише 1% від наміченого обсягу робіт, хоча за графіком уже мало бути зроблено 70% реконструкції.

Отже тепер, спільно з МБРР, у рамках “Проекту розвитку дорожньої галузі” Укравтодор оголосив міжнародний тендер на реконструкцію цієї ділянки дороги, що проляже через Хмельниччину.

“Нагляд за виконанням робіт здійснюватиметься незалежною компанією, яка буде відібрана за результатами проведення міжнародних відкритих конкурсних торгів”, – зазначено в повідомленні прес-служби Укравтодору.

" " " "