«Лідерські курси»

1704

У Хмельницькому стартує новий проект «Лідерські курси». У місті їх організовує обласна громадська організація «Подільський центр «Гендерна рада». Фінансування проекту  здійснюватиметься завдяки грантовим коштам Фонду сприяння демократії Посольства США. Молоді та амбіційні студентки місцевого вищу мають можливість протягом десяти місяців навчатися у найуспішніших людей країни.

Розкрити у собі лідерські якості пропонують у Хмельницькому. Вже з вересня поточного року стартував абсолютно новий проект «Лідерські курси». Претенденток на участь обирали через анкетування. Бажаючих виявилося чимало – понад три сотні заявок. Втім, даний проект може охопити лише сорок найперспективніших. Серед них і  Марина Шкроба. Нині вона студентка четвертого курсу педагогічної академії та вже починає думати про своє майбутнє, яке планує поєднати з політикою. Тому можливість навчатися у кращих представників цієї професії надихає дівчину.

Головною метою проекту є мотивація молодих дівчат до політичної діяльності. І головним моментом залишається надання необхідних знань та навиків. В свою чергу вони зможуть краще сформувати життєву позицію.

Кожна учасниця проекту, попри молодий вік, вже має за плечима значну кількість досягнень.

Ідею створення цього проекту привезли із США.

Тому було вирішено охопити міжнародною підтримкою і хмельницьких студенток. Головні акценти зробити на формуванні іміджу сучасної жінки-політика, навчити вести політичну компанію. Також не менш важливо розуміти – як захистити себе від інформаційного та психологічного тиску.

Даний проект триватиме десять місяців. За цей час учасницям пропонують безліч різноманітних тренінгів.

Після навчання 15 студенток пройдуть стажування у Хмельницькій обласній та міській радах. Кращих відправлять до Верховної ради, де вони практикуватимуться на базі міжфракційного об’єднання «За рівні можливості».

" " " "