Виконавча служба Хмельниччини отримала два автомобіля .

970

Ключі від автомобілів за роботу. Працю держвиконавців із Хмельниччини оцінило Міністерство юстиції – двом відділам краю нині вручили ключі від новеньких автомобілів. Щоправда кошти на них – а це сімсот тисяч гривень – заробили самі хмельничани. Від початку року – з 6 лютого, коли у дію вступив пакет законів «Чужих дітей не буває» держвиконавці спромоглися повернути аліменти безпрецедентній кількості дітей.

Там, розповідає пані  Юлія Репецька – керівниця Шепетівського відділу Держвиконслужби , до нині був лише один службовий автомобіль. А робота переважно у сільській місцевості – до неї працівники діставалися хто як міг.

Обслуговує відділ аж 42 тисячі краян. Втім, дісталася автівка саме їм за найвищі показники роботи.

Ще одна автівка дісталася другому відділу державної виконавчої служби міста Хмельницького. Саме його працівники допомогли отримати кошти пані Оксані. Жінка розповідає, її колишній чоловік боргував аліменти три роки.

Ця справа далеко не єдина. Більш як за три місяці боргують аліменти сто вісімдесят тисяч батьків. Всього ж у Виконавчій службі по усій країні майже півмільйона проваджень саме по аліментах.

Найгірше, що часто таке стягнення залежить від самого виконавця. До прикладу, пані Оксана зізнається, вдалося отримати гроші завдяки новому виконавцеві. Каже, попередній не надто старався. Із такими недобросовісними працівниками – борються, каже керівник Головного управління юстиції в області Віктор Худняк.

" " " "