Володимир Гройсман на «тещиному язику»

914

За перевищення швидкості – штраф. На Кам’янеччині Володимир Гройсман провів нараду з безпеки руху. Так, Прем’єрові показали ремонт «тещиного язика» – ділянки підвищеної концентрації дорожньо-транспортних пригод, п’ять із половиною кілометрів якого нині розширюють. Це – частина програми підвищення безпеки руху, на яку цьогоріч витратять майже два із половиною мільярди гривень.

Йдеться про відрізок довжиною у п’ять із половиною кілометрів поблизу Гуменець. Він налічує сімнадцять крутих поворотів – це місце концентрації дорожньо-транспортних пригод, переважно через порушення правил обгону – підіймаючись вгору автомобілі виїжджають на зустрічку і трапляється біда.

Перевірити виконання робіт на Хмельниччину приїхав Прем’єр-Міністр Володимир Гройсман. Посадовець зауважує, попри чималі об’єми ремонтів доріг, дорожньо-транспортні пригоди із трас не зникають. За словами Прем’єра, з 2005-го на дорогах загинуло сімдесят чотири тисячі українців.

Безпека руху – нині питання особливої важливості. Тому й виділяють на неї безпрецедентну для Європи, за словами міністра інфраструктури, суму  – п’ять відсотків у усього дорожнього фонду країни.

Та й до бюджету гроші підуть, з наступного тижня – почнуть вимірювати швидкість, ще через сім днів – штрафувати порушників швидкісного режиму. Про це заявив Прем’єр-Міністр.

Іще однією новацією має стати урядова програма, котра забезпечить усіх школярів світловідбивачами.

" " " "