Лікар на мільйон – аналіз декларацій головних лікарів Хмельниччини

2034

Лікар на мільйон. Ми продовжуємо аналізувати декларації чиновників Хмельниччини. Нині черга дійшла до головних лікарів профільних закладів області. Отож, сьогодні перша трійка ескулапів. Що задекларували  очільники обласної, міської та інфекційної лікарень ?

Пів мільйона заробітків «плюс» понад 2 мільйони заощаджень. Саме такі суми задекларував головний лікар Хмельницької обласної лікарні Яків Цуглевич за 2019 робочий рік.  Офіційна зарплата медика у якості очільника найбільшої лікарні Хмельниччини – усього 8,5 тисяч гривень, а от на попередньому місці у кріслі керівника департаменту охорони здоров’я ОДА пан Цуглевич заробив 307 тисяч гривень. Ще 143 тисячі доклала  дружина ескулапа. Обидва мають пенсію, на двох – це 95 тисяч гривень. Решта – гонорари і робота за сумісництвом. Однак, найбільше грошей родина Цуглевичів акумулювала готівкою: 340 тисяч гривень, 40 тисяч доларів і 20 тисяч євро. Якщо перевести усе у національну валюти за нинішнім курсом, то вийде понад 2 мільйони гривень. Цікаво, що немалі активи у родини з’явилися раптово – у 2015 році, звісно, якщо вірити є-декларації. Тоді разом медики заробили усього 124 тисячі за рік, а накопичили понад 2 мільйони 200 тисяч гривень. Чому раптово? Бо у попередній декларації, у розділі заощадження не було ані копійки. Словом, аби накопичити таку суму Цуглевичам потрібно було б працювати щонайменше 18 років поспіль і не витрачати ані гривні.

Колега Якова Цуглевича – очільник Хмельницької міської лікарні Валерій Гарбузюк – теж виявився лікарем на мільйон. За 2019 рік медик задекларував 1 мільйон 144 тисячі гривень спільних заробітків. З них 996 тисяч – дохід від бізнесу. До слова, пан Гарбузюк має дві фармацевтичні фірми і один лікувальний центр. Зарплата на посаді головного лікаря Хмельницької міської склала лишень 27 тисяч гривень, решта – страховки і зарплата за сумісництвом. Ще 10 тисяч  – декретні гроші дружини. Утім, на відміну від колеги з обласної лікарні, пан Гарбузюк немає 2-х мільйонів готівкою, натомість на рахунках має майже 50тисяч гривень заощаджень і 427 тисяч кредиту. Нерухомість декларанта – 4 земельні ділянки у Хмельницькому і Новоушицькому районах, два садових будинки у Шаровечці  і 12 квадратів комерційного приміщення в Хмельницькому. Останнє придбане торік за 38 тисяч гривень. Родина користується вантажівкою «ІЖ», причіпом, мають також мотоцикл «Honda» і сіданом «Nissan primera».

Ані, кредитів, ані бізнесу, ані заощаджень. Головна лікарка Хмельницької міської інфекційної лікарні за 2019 рік заробила 316тисяч гривень, з них 5 тисяч – гроші від оренди, решта – зарплата.  Тим часом чоловік головної лікарки постарався аж на 458 тисяч гривень.  Анатолій Янов отримав свої доходи від зайняття незалежною професійною діяльністю від 15 різних компаній.   В декларації також значиться дві автівки, що належать чоловіку головної лікарки: вантажний Volkswagen BESTEL і КIA Sportage 2019 року випуску. Останній придбаний торік за 609 тисяч гривень. А от нерухомість родини значиться переважно на пані Піддубній. Це квартира у Хмельницькому, три земельні ділянки і житловий будинок у Требухівцях Летичівського району. На чоловікові значиться  офіс і підвальне приміщення  в обласному центрі. Ані бізнесу, ані кредитів, ані заощаджень в декларації не значиться.

" " " "