Зелені маршрути на Хмельниччині

1562

Бакота, Сатанів та Меджибіж. На Хмельниччині запрацюють три зелених маршрути. У Староушицькій ОТГ розробили шлях «Легенди Пониззя». У Сатанівській громаді – квест «Шлях бобра». Дивуватимуть туристів і у стародавньому Меджибожі. Окрім трьох, вже протестованих маршрутів, на теренах краю планують запустити ще шість.

Мальовнича Бакота, стародавній Меджибіж та загадковий Сатанів. На Хмельниччині розробили три зелених маршрути. Перший – «Легенди Пониззя» у Староушицькій ОТГ.

Трав’ярня – лише невелика частина маршруту. Мальовнича природа, стародавні монастирі на місцева кухня також чекають туристів. Пропонують відпочивальникам і дегустаційні тури.

Для туристів на Бакоті вже встановили грінпоінти. Це такі невеличкі бесідки, де люди можуть перепочити. Також у громаді облаштували інформаційні стенди.

Планувати відпочинок туристи можуть як самі, так і за допомогою турагенцій. З останніми, до слова, автори маршрутів тісно співпрацюють. Разом розробили тури вихідного дня або кількаденні. А зовсім скоро усю інформацію локалізують у туристично-інформаційному центрі.

Ще один цікавий маршрут – квест«Шлях бобра» у Сатанівській громаді. Він розрахований більше на велолюбителів. Поціновувачів минулого чекають у стародавньому Меджибожі. Окрім цих трьох, можна сказати, вже протестованих маршрутів, на теренах краю планують запустити ще шість. Насправді ж, кажуть розробники, дев’ять турів – лише початок. Поділля – унікальне і тут є набагато більше чого подивитися і де відпочити.

 

" " " "