Лікарі Хмельниччини б’ють на сполох: одна великодня ніч може звести весь карантин нанівець

Медики вважають, що віряни та священики, які знехтують вимогами карантину, можуть сприяти поширенню вірусу

18367

Голова асоціації лікарів Хмельницької області Анатолій Побережний звернувся до голови Хмельницької ОДА  Дмитра Габінета та головного державного санітарного лікаря Олега Балашова із проханням вжити заходів задля недопущення поширення коронавірусної інфекції через святкові богослужіння у храмах.

Побережний, зокрема, зазначив, що деякі священики нехтують вимогами карантину та влаштовують велелюдні богослужіння у своїх храмах.

“В першу чергу, хочу звернути Вашу увагу на недотримання православними конфесіями, особливо Московського патріархату, вимог карантинних заходів, затверджених постановою КМУ № 215… Так, продовжуються богослужіння у церквах, а у Вербну неділю проводились багатолюдні заходи”, – пише лікар у своєму зверненні.

Отож, медик просить голову ОДА та головного санітарного лікаря застосувати свій вплив, аби не допустити велелюдних зібрань у храмах на великодні свята.

А вже сьогодні стало відомо, що у Хмельницькому вірян не пускатимуть на територіїї храмів. Біля кожної церкви чергуватиме по чотири правоохоронці. Вони ввічливо, але наполегливо відправлятимуть найбільш настирливих додому, пропонуючи вірянам  скористатися новим сервісом – духовним освяченням великодніх кошиків через онлайн-трансляції.

Читайте також: Вперше свято Воскресіння Господнього буде проходити без вірян у храмах

Усі святкові богослужіння також можна буде подивитись онлайн. У церквах у великодню ніч правитимуть священики, але без вірян.

“Усі священики закликатимуть своїх віруючих залишатися вдома і дивтися онлайн-трансляції богослужінь. Наразі є домовленості з місцевими телеканалами про показ богослужінь Православної церкви України і Української греко-католицької церкви. Аналогічний запит надійшов від Української православної церкви Московського патріархату”, – повідомив віце-мер обласного центру Володимир Гончарук.

Єдине, що може втішити у цій ситуації: після карантину, очевидно, люди похилого віку почнуть активніше освоювати комп’ютерну грамоту, а Інтернет увійде в кожний дім.

" " " "