Лісничі області відзначили професійне свято

1366

 Нові робочі місця, гідна заробітна плата та наповнення бюджету. Такими здобутками сьогодні можуть похизуватися лісничі Хмельниччини. У третю неділю вересня вони відзначають професійне свято. Напередодні Дня працівника лісу в Хмельницькому відзначили кращих у галузі.

194 000 гектарів – саме таку площу Хмельниччини займають лісові насадження. Загалом зелену територію нашої області обслуговує 1700 осіб. У третю неділю вересня вони відзначають професійне свято. Як годиться, у цей день підбивають підсумки своєї роботи. Кажуть, останніми роками на Хмельниччині лісова галузь активно розвивається. Про що й свідчать такі показники.

Реалізація такої продукції за останні роки зросла на 90%, зазначає перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко. Натомість обсяг продажу сировини мінімізували. Переорієнтація лісової галузі нашого краю – це, насамперед, великий ФІНАНСОВИЙ плюс.

 Водночас лісничі Хмельниччини опановують і побічне користування лісом.

 А ось деревину вже реалізовують як на вітчизняних, так і на зарубіжних  ринках. І географія поставок досить широка.

 Пан Олександр – один з тих, хто піднімає лісову галузь Хмельниччини. І робить це впродовж 20-ти років, за що сьогодні й отримав нагороду . Розпочинав з посади помічника лісничого, а сьогодні очолює Кам’янець-Подільське лісове господарство. Каже, за роки роботи ні дня не пошкодував про вибір професії.

 Століття  – саме стільки потрібно для того, аби дерево пройшло повний цикл свого розвитку. Тож сьогоднішня праця лісових господарників – це вклад у майбутнє, переконані у благодійному фонді Сергія Лабазюка «Ми поруч».

 

 

" " " "