Люди з чуйним серцем та відкритою душею. Підсумки тижня .

873

 Люди з чуйним серцем та  відкритою душею. Цього тижня благодійники відзначали Всесвітній день волонтера. Хмельницька спільнота волонтерів – це тисячі людей, які прагнуть допомогти іншим. Поряд з такими за часи війни активізувались і шахраї, котрі наживаються на чужих бідах. Тож благодійники закликають  перевіряти інформацію про тих, хто  збирає гроші , адже такі випадки підривають репутацію людей, які роками возять допомогу для військових та збирають кошти на лікування хворих.

 Студентка гуманітарно-педагогічної академії Леся вже не вперше бере участь у благодійних акціях. Вона та її друзі розуміють, наскільки важлива підтримка наших захисників у складний воєнний час. Нині ж дівчина прийшла на зустріч із тими,хто вже не один рік займається підтримкою тих, хто потребує допомоги.

 Наразі наші захисники потребують  не лише технічного оснащення,а й продуктів та засобів маскування. Вже незабаром благодійний фонд «Подих надії нації» знову відправляється на схід. Волонтери вчергове зібрали вантаж для підтримки наших хлопців.

 А Марина Проценко почала займатися волонтерством ще з часів Майдану. Жінка співпрацює із громадськими організаціями та навчальними закладами міста. Вона займається реабілітацією захисників.

 Волонтери гуртують потужну команду, тож підтримують зв’язок  з околицями, де також є небайдужі  люди.

 Щоразу, виїжджаючи у прифронтову зону, волонтери наражають себе на небезпеку. Проте бажання підтримати захисників перемагає страх та ризик. Лікар Геннадій Синявський  вже має за плечима не один десяток поїздок на схід.  

 Окрім тих, хто активно хоче допомогти, за роки війни на сході зросла і кількість тих, хто під виглядом благодійності  наживає статки.  У соцмережах час від з’являються пости про недобросовісних  збирачів коштів.Тому волонтери закликають не лише перевіряти реквізити,  а й дізнаватись відгуки про діяльність фондів.

 Максим Мужичук  займається підтримкою малозабезпечених сімей та власним прикладом показує, наскільки важливо допомагати іншим.

 Максим сам зняв відео, де жінка збирає гроші на лікування, проте  бачачи камеру – нервує.

 Волонтер закликає перевіряти документи у  тих, хто збирає гроші на допомогу.

 До міжнародного дня волонтера  десятки благодійників Хмельниччини відзначать  його не застіллям, а черговою поїздкою  по бездоріжжю у східні області або черговою благодійною акцією. Щодня тисячі людей потребують не лише  матеріальної, а й душевної підтримки. Саме тому хмельницькі волонтери знають – їхня робота потрібна.

" " " "