Хмельницькі бляхарі не поспішають розмитнюватися

1163

 Дорого та невигідно. Хмельницькі бляхарі не поспішають розмитнювати авто на іноземній реєстрації. Для більшості з них,запевняють, українізувати автомобіль не по кишені, бо ж часто розмитнення вартує у два, а то й три рази дорожче, аніж сама автівка. А до того ж,бідкаються бляхарі, процедура розмитнення не повністю зрозуміла. Відповіді на питання українізації закордонних машин шукали у хмельницьких митників. 

 Роман Ніколаєв своє авто пригнав півроку тому. Машина, каже чоловік, – хороша, має усі документи, а відтак планує її розмитнити. Обійдеться таке задоволення практично у вартість автомобіля – від півтори до двох тисяч євро.

 Якщо Роман своє авто таки розмитнюватиме, то Олександр Півторак поки ще вагається. За свого Опеля, каже чоловік, заплати в півтори тисячі, а за його українізацію доведеться заплатити втричі більше.

 Для Олександра така сума – космічна, тож швидше всього його авто українським не стане.

 Таких, як Олександр, – більшість. Розмитнити своїх коней автовласники не мають змоги. Разом з тим, запевняють, на розбірку авто не віддадуть. У гаражах, жартують водії, з’явиться ще один елемент декору.

 Насправді, кажуть автовласники, захмарна вартість не єдина перепона на шляху розмитнення авто.

 Процедура розмитнення, бідкаються бляхарі, не повністю зрозуміла, тож відповіді шукали у хмельницьких митників. Перше, що найбільше цікавило, – необхідний пакет документів.

 Є ще одна умова – зняття авто з реєстраційного обліку іноземних країн, тобто подвійного обліку бути не повинно. І тільки після цього, можна заповнювати митну декларацію.

  До слова, розмитнити своє авто можна набудь-якій митниці України, починаючи від Волині і аж до сходу. Зробити це потрібно до травня наступного року, бо ж далі штрафуватимуть. Щоправда,транспортний засіб на іноземній реєстрації патрульні поліцейські можуть зупинити, бо ж у законі вже отримали десяту підставу для зупинки. Штрафувати ж почнуть з травня.

 Тож до травня власники авто на іноземній реєстрації повинні або знайти гроші і все ж розмитнити автівку, або ж залишити її, як елемент декору, у гаражі.

" " " "