Ловити можна, але не скрізь.

933

Застерегти та попередити. Хмельницькі рятувальники та рибоохоронний патруль провели спільний рейд на Південному Бузі. Перші вкотре нагадали рибалкам про небезпеку перебування на тонкому льоду. Другі – про встановлення цьогоріч на річці меж  зимувальної ями. Рибпатруль за вилов риби у таки зонах попередженнями не обмежеться. Для порушників передбачені чималі штрафи.

Хмельничанин Денис рибалить із трьох років. Чоловік каже, це для нього чи не найулюбленіший вид відпочинку. Рибалити полюбляє більше хижу рибу, бо на неї полювати набагато цікавіше. Виходить чоловік на лід також вже давно, тому про правила поведінки знає та дотримується їх.

Цього року частину акваторії річки Південний Буг, що у середмісті Хмельницького, відвели під зимувальну яму. В такій зоні рибалити заборонено. Адже у зимовий період водні мешканці є в’ялими та перебувають у стані сну. Тому дії рибалок можуть негативно вплинути на весняний нерест та загальну популяцію риби.

Інспектори рибоохоронного патруля вийшли на лід аби попередити про відповідальність, яку будуть нести любителі зимового відпочину за недотримання законодавства.

Роз’яснили про правила поводження на льоду і рятувальники. Вони роздавали листівки, в яких коротко описано – як себе поводити та як вибратися із води в разі провалу під кригу.

Цього разу інспектори тільки попереджували про заборону лову у зимувальних ямах. Надалі будуть штрафувати. Обсяг стягнення може становити від 34-х до 680-ти гривень. Також будуть нараховуються збитки за кожну впійману рибину.

" " " "