Людині – ліки, собаці – смерть… Підсумки тижня .

892

Людині – ліки, собаці – смерть… У Хмельницькому зоозахисники вимагали покарання для комунальників, які вірогідно потруїли безпритульних собак. Сталося це 3-го жовтня у районі Заготзерна. Тоді два чоловіка, як виявилося потім – працівників «Спецкомунтарнсу», пригощали псів-безхатьків якоюсь їжею. Це зафільмували камери вуличного відеоспостереження. А вже за годину цих самих тварин у агонії привезли до ветеринарної клініки. Одного собаку вдалося врятувати, іншого – ні. Зоозахисники стверджують, отруїли тварин не якимось спеціальним ядом, а людськими ліками від туберкульозу. І це – далеко не перший випадок.  Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за кілька днів після інциденту. Та чоловіки із відео у ньому не фігурували, тож під стіни поліції міста прийшли зоозахисники із вимогою об’єктивного розслідування.

Без гучних слів, але із промовистими плакатами під стіни міськвідділу поліції міста Хмельницького у вівторок вранці прийшли кілька десятків зоохаисників. Пані Наталія із сльозами на очах розповідає,  живе у районі Заготзерна. Там підгодовує собак-безхатьків. Каже, бачила як в агонії тварини вмирали 3-го жовтня.

Усе це, каже, після того, як працівники «Спецкомунтрансу» давали якісь ласощі саме цим собакам.

Ось це відео із фейсбук-сторінки Дарії Попович.

Чоловіки, мабуть мали заготовки із смертельними смаколиками лише для двох тварин, третього пса не пригостили. Тому саме його чорного із білою плямою на грудях і досі зустрічають жителі району. А двох інших – ні. Ось що вже за годину відбувалося із чорним собакою, якому ласощі таки перепали.

Втім, він – вижив, а от рудого собаки більше немає. Імена чоловіків, котрі годували бездомних тварин на відео хмельничани знають.

Спочатку у клініку в Раковому, тоді у районну – в Шаровечку. Там їх рятували від отрути – ліків для людей від туберкульозу.

Ветеринари кажуть, це вже далеко не перший такий випадок.

Вражає ветеринарів людська бездушність. І, хоч як не крути а жорстокі маніяки завжди є у суспільстві. Та дивуються лікарі, що роблять це люди, котрі мали б оберігати тварин.

Вони – більше не працюють у комунальному підприємстві. Так коментує цю ситуацію Хмельницький міський голова.

А може й понесуть кримінальну відповідальність. Поліція таки відкрила провадження за цим фактом, та підозрюваних не називають.

Зоозахисники вважають справою честі довести справу до логічного завершення – за злочин проти тварин винуватці мають понести покарання.

Щоправда, звільняти по-суті нема кого. Нового керівника «Спецкомунтрансу» призначили за три дні до інциденту. Чоловік божиться – не тільки не давав наказу на вбивство, а й не був знайомим із цими працівниками – про це він заявив у ефірі нашого телеканалу.

" " " "