Махінації з купівлею пального на Хмельниччині: що каже прокуратура

Махінатори використали апробовану схему зі зміною ціни на закуплене пальне

1352

На Хмельниччині прокуратура, вже вкотре, виявила порушення закону у процедурі закупівлі пального для бюджетних закладів. Цього разу – у Шепетівці. Комунальне підприємство Шепетівської міськради у січні поточного року провело тендер на закупівлю пального. На конкурсній основі було визначено переможця торгів та укладено з ним договір на закупівлю 45 тисяч літрів дизпалива, розповідає прес-служба обласної прокуратури.

За це пальне мали сплатити понад 1 мільйон гривень. Проте згодом цей договір почав “обростати” додатковими угодами, в ході яких вартість літра пального декілька разів безпідставно збільшувалась. Відповідно, за обумовлену суму покупцеві вже припадало не 45, а лише 37 тисяч літрів пального.

Читайте також: “Тепла” освіта: прокуратура зацікавилась фінансовими оборудками чиновників-освітян у Городоцькому районі

Прокуратура при перевірці виявила це порушення та звернулася до суду, щоби той визнав додаткові угоди до договору недійсними. Однак ця практика настільки поширена, що, видно вже час запроваджувати якісь законодавчі поправки для криміналізації таких закупівельних “ініціатив”. Адже ще в жодній додатковій угоді не зменшили ціну  на пальне та не продали в результаті його понад обумовлений обсяг.

" " " "