У Хмельницькому лікаря підозрюють у ненавмисному вбивстві пацієнтки

Лікар-анестезіолог начебто виконав хірургічне втручання без залучення вузького фахівця, чим спричинив пацієнтці непоправного тілесного ушкодження

1868

Лікаря-анестезіолога одного з медичних закладів обласного центру підозрюють у вбивстві пацієнтки через необережність, йдеться у повідомленні прес-служби обласної поліції.

Фабула цієї історії така. Анестезіолог начебто виконав хірургічне втручання , що не передбачено його посадовою інструкцією. Він здійснив пацієнтці трахеостомію, хоча мав залучити до цієї операції  когось із вузьких спеціалістів, що знаються на хірургічних втручаннях у ЛОР-органи.

Через неправильно зроблену трахеостомію він наніс пацієнтці тілесні ушкодження, що призвели до летального наслідку.

Читайте також: На Хмельниччині розлючена жінка убила суперницю: винуватець не зарадив нічим

Експертиза встановила, що смерть пацієнтки могла настати саме через неправильне хірургічне втручання. У зв’язку з цим лікареві вже повідомили про підозру у скоєнні злочину за статтею 119 ч.1 ККУ (вбивство через необережність). Якщо вину медика доведуть у суді, то його можуть позбавити волі на строк від 3 до 5 років.

Для довідки: Трахеостомія – це хірургічна операція з утворення тимчасового або стійкого доступу в трахею навколишнього повітря. Для цього робиться розтин передньої стінки трахеї та вводиться туди  спеціальна трубка крізь яку надходить повітря. Зазвичай це робиться в ургентних випадках, коли пацієнту загрожує асфіксія.

" " " "