Маленькі пожежники, копи та лікарі. У Хмельницькому відбувся фестиваль «Місто професій»

804

Вихідними у центрі Хмельницького облаштували невеличке містечко, в якому діти могли спробувати себе у різних професіях. Пожежники, поліцейські, лікарі, будівельники, візажисти, журналісти – це далеко не весь перелік робочих місць, які створили спеціально для малечі у Місті Професій.

Місто професій відкрили вихідними у Хмельницькому. Діти могли влаштуватись на роботу та спробувати себе у різних спеціальностях. Малеча мала можливість виготовити ліки, зробити професійний макіяж, спробувати себе у ролі телеведучих. Захід зібрав багато маленьких хмельничан та найбільше дітей було біля автівок рятувальників та поліцейських. Тут вони могли посидіти у службових автівках чи приміряти обмундирування справжніх вогнеборців.

У поліцейскому автомобілі діти уявляли, що наздоганяють злочинців. Найбільше захвату викликали сирени.

Також у Місті професій дітей навчали берегти довкілля. Еко-бус вже знайомий дорослим хмельничанам, нині став відкриттям і для малюків. Тут дітей навчали сортувати сміття та розповідали про важливість зберігати довкілля чистим.

Організатори захожу кажуть – свято вдалося – діти задоволені. До слова «Місто професій» відвідало вже понад 1 млн дітей, а сам проект побував в 50 містах України.

" " " "