МАНІФЕСТ СТАЛОГО МИРУ

254

Яким буде життя у повоєнній країні. Візію повоєнного світу розробили інтелектуали та представники суспільства за сприяння Міжнародного фонду відродження. Маніфест сталого миру вже обговорювали за кордоном  – зокрема на безпековій конференції у Варшаві. Про тези маніфесту у Хмельницькому розповіли політологи та експерти.

Маніфест сталого миру. Таку візію громадськість презентувала у Хмельницькому Документ містить детально прописані умови, які гарантуватимуть сталий мир. Обов’язкова умова – не повернутися до передвоєнного стану, врахувати його недоліки, які призвели до війни. Раніше на міжнародній арені цей документ сприйняли з непорозумінням – зараз крига поволі скресає. Усі розуміють небезпеку росії для світу.

Росія не лише знищувала українську націю століттями – вона вкрала нашу історію, вивозить незаконно дітей, шантажує світ, маючи вплив та право голосу у міжнародних організаціях.

Усі докази злочинів росії документуються та будуть використані у майбутніх судових засіданнях. Хоча нас правники просять набратись терпіння – на це підуть роки, або й десятилліття.

Щоб убезпечити Україну та світ від нової агресії, антивоєнній коаліції необхідно створити такі умови, аби відбулось внутрішні зміни в росії, що стали би гарантією сталого миру. Щоб наступні покоління українців знову не гинули у війнах через нашого сусіда.

" " " "