ПО СУСІДСТВУ ІЗ ЗАЛЕЖНИМИ

268

Шприці, голки та люди у нетверезому стані. Таку картину щоранку бачать мешканці за адресою львівське шосе 12\1, навколишніх будинків, відвідувачі шкіл та садочків. Наркозалежні, котрі отримують так звану підтримуючу дозу з’явились тут більше року тому. З того часу спокій втратили всі.

Неодноразово мешканці бачили різні ситуації за участі відвідувачів пункту. Бійки, сварки, вимагання грошей та погрози. А ще чи не щодня сюди приїздить швидка.

Мешканці будинку вимагають перенести пункт підтримувальної терапії в інше, менш людне місце, де немає закладів освіти, та великого потоку транспорту, адже часто густо в стані наркотичного сп’яніння, ті кидаються під колеса машин.

Замісна підтримувальна терапія є визнаним у світі методом лікування споживачів ін’єкційних наркотиків. Так звана метадонова програма запобігає поширенню ВІЛ і зменшує шкоду, пов’язану із вживанням речовин. Та чому пункт ЗПТ розмістили саме у такому людному місці хмельничани не розуміють.

З цим запитанням ми звернулися до директора департаменту охорони здоров’я Хмельницької обласної військової адміністрації Олександра Завроцького.

Та за словами керманича департаментом охорони здоров’я незабаром пункт ЗПТ перенесуть. Але наскільки віддалене від людських помешкань місце – поки що невідомо.

Та мешканці навколишніх будинків зупинятися не планують. Кажуть, готують колективне звернення до керівників міста та області з метою великого переселення залежних.

" " " "