Марка із зображенням Меджибожа конкурує у Європі

1407

«Музей – храм муз – 2017». У стародавньому містечку втретє відбувся музейний форум. Декілька днів учасники обговорювали проблемні питання музейної справи та шукали шляхи їх вирішення. Окрім гостей, на захід завітали представники Укрпошти, звісно, не з пустими руками. Презентували вони конверт та поштову марку із зображенням фортеці, власну марку замку. Втім, це не усі подарунки. Марка зі світлиною Меджибожа бере участь у конкурсі на найкрасивішу поштову марку Європи.

І знову до Меджибожа. Щоправда, не лише на екскурсію. У стародавньому містечку втретє відбувся музейний форум. Декілька днів учасники обговорювали проблемні питання музейної справи та шукали шляхи їх вирішення.

Окрім панельних дискусій, були й екскурсії та, навіть, сюрпризи. На музейний форум завітали представники Укрпошти, звісно, не з пустими руками. Презентували вони конверт та поштову марку із зображенням фортеці, власну марку замку. Щоправда, до цього марки зі світлиною Меджибожа випускалися. Втім, у такому форматі – вперше.

Марка «Меджибізький замок» одразу ж стала колекційною. Адже вийшла порівняно невеликим тиражом. Окрім цього, у перший же день поштовики зробили спецпогашення. Себто, колекційна вартість марки зросла у рази. Ще один «плюс» – «Меджибізький замок» вийшов зі знаком Європи.

До того ж марка «Меджибізький замок» може стати найкращою у Європі. Представляє вона нашу країну у щорічному рейтингу європейської асоціації PostEurop.

Та не маркою єдиною. Наступного року, сподіваються домочадці замку, світ побачить ювілейна монета із зображенням фортеці.

Народження монетки, кажуть у Меджибожі, чекають з нетерпінням. Вона, переконані, стане однією з найдорожчих не лише в Україні, а й у Європі та світі.

 

" " " "