Машина часу у серці Хмельницького: містян переноситимуть в минуле й знайомитимуть з рідним містом

960

У Хмельницькому з’явиться машина часу. Прокататися у минуле усі охочі зможуть уже на День міста. Місце збору – майданчик біля кінотеатру Шевченка. Саме там встановлять диво техніки і спробують познайомити городян із старим рідним Проскуровом. Акцент робитимуть на архітектурі. Адже саме вона зацікавила винахідників.

Машина часу – у серці Хмельницького. До Дня міста хмельничан дивуватимуть подорожами у минуле. Квиток – безкоштовний. Місце збору – майданчик біля кінотеатру Шевченка. Саме там можна буде із головою поринути у історію архітектури старого рідного міста.

Як виглядатиме машина часу організатори ще не розказують. Кажуть, саме цей нюанс – сюрприз для гостей та мешканців міста. А от про суть роботи цього дива техніки говорять невпинно. Переконують, усе працюватиме як комп’ютерна гра – стратегія. Вулицями можна буде ходити, будинки рухати. А 16-ть обраних – історичних навіть розгледіти у первозданному вигляді. Серед них – як збережені до сьогодні будівлі, так і втрачені.

6 втрачених та 10 діючих. У кожного будинку – власна історія. Її обіцяють не лише показувати, але й озвучувати – для хмельничан українською, для гостей міста – польською та англійською. У ролі дикторів – супергерої. Хмельмен, до прикладу, історію нашої архітектури знає ледь не напам’ять. Каже, найбільш вподобав приміщення аптеки.

До речі, якщо оберете історію українською – Хмельмен вам розповість більше, адже, озвучка державною – його рук справа. Супергерой обіцяє, в машині часу нудьгувати не доведеться. Пригоди будуть – будуть і наслідки. Головний, котрий хочуть отримати винахідники апарату – знання історії рідного міста. Адже, переконують, Хмельницький – це далеко не лише базар. Це – місто, котре є за що і варто любити.

" " " "