МАСКУВАЛЬНІ СІТКИ

289

У Хмельницькому бракує волонтерських рук для плетіння захисних сіток для військових. Масово їх виготовляли від початку активної фази війни. Зараз темпи дещо впали. Хоча потреба у камуфляжі не меншає. Маскувальні сітки – це витратний матеріал, який потрібен військовим завжди.

В одному із навчальних закладів Хмельницького навчають як правильно плести маскувальні сітки. Справа це нехитра – переконують волонтери. Опанувати методику можна за декілька хвилин.

Процес плетіння розділений на етапи. Спершу розбирають відходи тканини. Ріжуть на стрічки за спеціальними лекалами. Їх вплітають в основу. Готові сітки з’єднують в одну велику.

Плести сітки тут розпочали від початку активних бойових дій. Протягом дня виготовляли до 20 великих- зараз вп’ятеро менше.

Маскувальні сітки потрібні для блокпостів, бліндажів та техніки. Їх запаси потрібно регулярно поповнювати. Допомогти війську може кожен охочий. Для цього достатньо виділити декілька годин на день. Усі необхідні матеріали та інструменти нададуть волонтери.

 

" " " "