Медична реформа в дії. Підсумки тижня .

1340

Медична реформа в дії. Цього тижня в місті Славута  відкрили одразу три медичних відділення. В одному із мікрорайонів з’явився  центр первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговуватиме близько чотирьох тисяч мешканців. Покращення зазнала і  центральна районна лікарня – тепер тут діє філія гемодіалізного центру. А ще райцентрі відкрили сьоме за ліком відділення невідкладної медичної допомоги в області.   За словами чиновників, модернізації зазнають ще чимало лікарень краю.

Кілька місяців роботи, декілька сотень тисяч гривень і центр первинної медико-санітарної допомоги у місті Славута готовий приймати пацієнтів. Над поліпшенням здоров’я більше чотирьох тисяч жителів мікрорайону тут працюватимуть два  сімейних лікарі.

Загалом, на відкриття цього медичного закладу було виділено близько трьохсот тисяч гривень. Це як державні, так і місцеві фінансові надходження.

За словами чиновників, таких центрів в області мають відкрити ще чимало. Загальне кількість запланованих – 170 одиниць. Гроші на це вже виділені.

Славутчанин Анатолій наразі проходить процедуру очищення крові у Славуті. Донедавна він та ще дванадцять жителів району, які хворіють на ниркову недостатність, аби пройти курс їздили до Шепетівки.

Коли на процедуру гемодіалізу міським жителям їздити простіше, то сільські мешканці втрачали весь день. Тепер, переконують, буде простіше.

Аби зменшити навантаження на таке ж відділення у Нетішині, тут уже планують прийняти кілька людей з сусіднього міста. Окрім ремонту, у відділення поставили чотири нових апарати. Лікарі запевняють, вони та пацієнти уже відчули різницю – одні в управлінні, інші – у лікуванні.

За словами голови Хмельницької обласної державної адміністрації, такий центр планують відкрити і у місті Дунаївці.

Окрім  гемодіалізного, у Славуті відкрили відділення невідкладної медичної допомоги за стандартами європейських клінік. Тепер тут надаватимуть додатковий ряд медичних  послуг. Але, як запевняють лікарі, модернізувати приміщення будуть і надалі.

Нарізі в області діють сім відділень невідкладної медичної допомоги, а до 2020 року вони мають з’явитися у кожній лікарні краю.

 

" " " "