Вчитель року – щорічний конкурс. Підсумки тижня .

1189

Вчитель року – щорічний конкурс. Його організовує Міністерство освіти і науки України. У нашому місті змагання проводять на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Цього року змагатися за звання кращих будуть вчителі фізичної культури, української мови та літератури, фізики та німецької мови. Заявки на участь починають приймати ще в вересні. Найактивнішими виявилися мовники – їх зареєструвалося 1961 по Україні, а найменше з німецької мови – 694. Загалом з Хмельницької області стати учасником конкурсу зголосилися 86 вчителів з чотирьох предметів. І лише двадцять чотири дійшли до другого етапу обласного змагання.

Вчитель – це професія за покликом душі. Ще з шкільних парт майбутні педагоги визначаються зі своїм профілем. І впродовж всього життя продовжують вдосконалювати свої методи навчання. Щорічний Всеукраїнський конкурс «Вчитель року» – це чудова можливість розповісти для всієї України, що саме твій підхід до навчання має найкращу результативність. А ще –  отримати почесне звання кращого вчителя року. Однією з дисциплін 2018 року стало фізичне виховання. За звання кращого змагалося шість претендентів. Відкриті уроки були різної тематики.

Журі пильно спостерігало за кожним учасником.  Їх оцінюють за суворими критеріями – бо, прагнуть показати Хмельниччину з найсильнішої сторони.

Найактивнішими учасниками конкурсу стали мовники. На відкритих уроках вони можуть похизуватися оновленою навчальною програмою. Вона цілком  дозволяє проявити свою індивідуальність.

Конкурс проходить за підтримки Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Частина журі – це кваліфіковані викладачі вузу.

Майже півроку тривали різноманітні випробування для вчителів. І 1 лютого можна видихнути з легкістю – закінчився другий етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» і  стали відомі імена тих, хто переміг у чотирьох номінаціях.

2018 рік наказом Президента був проголошений роком українсько-німецької мови. Тому у Міністерстві освіти і науки України прийняли рішення додати до конкурсу німецьку, тим самим поширити її вивчення в країні. Перемогу в цій номінації отримав учитель з Хмельницького. Своєму успіху завдячує шкільному колективу, своїй родині та, звісно, любові до іноземної мови.

Перемогу у номінації «Кращий вчитель фізики» отримала Валентина Пентій з Чемеровецького району. У конкурсі участь приймає не вперше. Каже, досвід у двадцять чотири роки допоміг отримати таку хвилюючу перемогу.

На цьому їхнє змагання не завершується. Вони ще раз мають можливість продемонструвати власні педагогічні та методичні досягнення у травні – на завершальному етапі конкурсу.

 

" " " "