Медичний огляд у музеї.

1229

Медичні огляди у музеї. У Хмельницькому відбувся тренінг «Збережи головну цінність». Працівники художнього музею запросили своїх колег, щоб розповісти про найпоширеніші хвороби у жінок. Адже у сучасному світі люди забувають про профілактичні огляди та виявляють проблеми зі здоров’ям вже на останніх стадіях. Аби уникнути звичайної лекції, запросили лікаря-момолога Гаррі Дробнера, щоб він оглянув усіх бажаючих.

Профілактика жіночих захворювань – це вірно подана інформація. Тому у рамках заходів, приурочених до міжнародної програми «16 днів проти насильства по відношенню до жінок» у Хмельницькому організували тренінг «Збережи головну цінність», тобто життя. Таку просвітницьку роботу в обласному художньому музеї провели вперше. Спікерами  зустрічі були працівники благодійного фонду «Хесед бешт».  Вони вже багато років займаються просвітницькою роботою серед жінок.

Рак молочних залоз у сучасній медицині вже не вирок. Раніше хірурги рятували життя завдяки видаленню як хворих тканин, так і здорових. Нині намагаються до останнього залишити естетичний вигляд. Та для цього необхідна співпраця лікаря та пацієнта. Для вчасного виявлення змін достатньо один раз на рік прийти на плановий огляд. Та намагатися уникати шкідливих звичок та стресів.

Лише 20 років тому на Хмельниччині за рік виявляли не більше ніж 150 жінок, які вже мали патології молочної залози. За цей час статистика значно збільшилась. За відповідний період вже налічується майже півтисячі жінок. Хвороба підступна, але виліковна.

" " " "