Медики міста підвели підсумки роботи за минулий рік.

836

Фінансування медичної галузі,  високі показники захворюваності на кір та діяльність урядових програм! Медики міста підвели підсумки роботи за минулий рік. Не залишили поза увагою й реформу на первинній ланці.  ЇЇ  впровадження оцінили як досить успішне.

Основним питанням колегії стало підведення підсумків реформи первинної ланки.  За кількістю  підписаних  декларацій Хмельницький  є одним із передових міст України. Свого лікаря обрали майже 80 %  хмельничан.

Успішно діяла й  урядова програма «Доступні ліки». На неї було виділено 7 мільйонів гривень.  У 2019 планують значно  збільшити суму.   Також в   минулому році розпочали капітальний ремонт відділення гемодіалізу у Хмельницькій міській лікарні. Якщо на наступній сесії депутати обласної ради приймуть рішення про перерозподіл коштів, то уже з 1 травня  відділення запрацює.  Крім цього, у медичному  закладі запровадили безкоштовне обстеження . В ургентних випадках комп’ютерна томографія виконуватиметься за кошти міського бюджету.

Вперше з міського бюджету  розпочали  й  фінансування пологів у перинатальному  центрі .  На це було спрямовано  2 мільйона гривень. Загальна сума коштів, яку виділили    на медицину міста в минулому році  становила   400 мільйонів .      Загалом діяльність  сфери охорони здоровя можна було б оцінити позитивно, якби не критичний рівень захворюваності на інфекційні хвороби.   Показники на Кір та вірусні менінгіти перевищили усі норми в декілька разів.

Така ситуація склалась через низький рівень вакцинації.  На даний  в місті щеплений кожен дорослий.  Трохи вищий показник   дитячої імунізації.     Проте  кількість хворих сьогодні – це наслідок  відмови від профілактичних щеплень у попередні роки.

Відтак медики  закликають не зволікати,  уся необхідна  вакцина   є в наявності.   Щоб розробити графік щеплень, необхідно звернутись до свого сімейного лікаря.

" " " "