Медична картка в телефоні.

1056

 Медична картка в телефоні. З наступного року усі заклади охорони здоровя переходять на електронний документообіг. У МОЗі переконанні, це дозволить якісніше та оперативніше надавати медичну допомогу. Окрім того, це своєрідний контроль за документацією та роботою лікарів.

 Уже з наступного року медичні заклади вторинного та третинного рівнів переходять на електронний документообіг. Це одна з головних вимог реформи та укладання договору з Національною службою здоровя України. Наразі у профільному міністерстві розроблять проєкт електронної медичної картки пацієнта для спеціалізованих закладів

 Окрім того, медики зможуть бачити усю картину, починаючи від народження. Те, чим хворів пацієнт, чи має алергію на лікарські засоби, карту щеплень та багато іншого. А ще – це своєрідний контроль за документацією.

 Ще однією перевагою такої форми є те, що у разі нещасного випадку у будь якому місті України та будь якому медичному закладі теж зможуть бачити усю історію хвороби. Таким чином це значно пришвидшить надання допомоги та вбереже від небажаних ризиків. Окрім того, система містить так званий «штучний інтелект», який автоматично відзначатиме, які саме препарати покращають стан пацієнта при тому чи іншому захворюванні

 Ряд переваг у новій інформаційній системі та електронному документообігу вбачають й самі медики.

 Проте, зізнаються, аби освоїти нову програму та налагодити роботу, необхідно трохи часу.

 У МОЗі ж прогнозують, що повністю опанувати електронну медичну систему заклади охорони здоровя зможуть до кінця наступного року.

 

" " " "