Меджибіж туристичний: бути чи не бути?

1070

Натрапила коса на камінь. У Меджибожі культурники та підприємці звинувачують місцеву владу у бездіяльності, принаймні відносно туризму та історико-культурних пам’яток. Так за два роки, нарікають культурники, тутешні посадовці нічого не зробили, аби підтримати, не те, щоб покращити стан культурного надбання. Самі ж чиновники подібні закиди заперечують. Мовляв, спочатку взялися за інфраструктуру, а вже потім руки дійдуть до туристичного потенціалу.

У Меджибожі знову людно. Цього разу тут зібралися на громадські консультації. Культурники, підприємці та активні меджибізьці звинувачують місцеву владу у бездіяльності, принаймні відносно туризму та історико-культурних пам’яток. Так за два роки тутешні посадовці нічого не зробили, аби підтримати, більше того, покращити стан культурного надбання.

Історико-архітектурний опорний план, який чиновники обіцялися зробити ще минулоріч, так і залишився у далекій шухляді. А про генеральний план взагалі можна забути, адже у його основі повинен бути досі не розроблений опорний план. Туризм місцеві посадовці також не фінансують. Все тому, кажуть, що спочатку взялися за інфраструктуру, а вже потім руки дійдуть до туристичного потенціалу.

Цього року місцеві посадовці нарешті виділили кошти на розробку плану, втім коли то буде – поки що невідомо. Виходить усі, кому насправді болить за минуле, – це культурники. Вони постійно б’ють на сполох, адже щоднини культурне надбання не покращується, а руйнується.

Аби дійти хоч якоїсь згоди, культурники, посадовці та активні меджибізьці зібралися за круглим столом. Говорили про наболіле, а як підсумок – ухвалили резолюцію. Тепер залишається тільки сподіватися, аби наміри знову не залишилися декларацією на папері.

 

" " " "