Пенсіонерам-силовикам таки перерахують пенсії – вже в березні

837

Не рівняйте військових з цивільними: пенсіонерам-силовикам незабаром перерахують пенсії. 21 лютого Уряд ухвалив постанову «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб». А 22 лютого хмельницькі пенсіонери-силовики зібрались на форум, під час якого обговорили зазначений документ і висловили чергові претензії українській владі.

2 роки активного тиску і пенсіонери силових відомств домоглися свого. 21 лютого Уряд ухвалив постанову «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб». Відповідно до нього силовики на пенсії матимуть більше, починаючи з березня року поточного. Перерахунок відбуватиметься поступово.

Це, що стосується військових. Приблизно таку ж схему перерахунку пенсій уряд має й для міліціонерів. В середньому після проведення процедури силовики доотримають півтори тисячі. На сьогоднішній день середній розмір виплати в краї для цієї категорії пенсіонерів, а їх – понад 23 тисячі осіб – 2745 гривень. Найбільше наразі отримують сбушники.

В пенсійному фонді краю обіцяють – перерахунок проведуть коли уряд визначиться. Наразі постанова навіть не опублікована – її доопрацьовують. Тому, кажуть, як тільки – так зразу.

Пенсіонери-силовики краю таким станом справ залишилися невдоволені. Кажуть, своє хочуть – не поступово, а вже і зараз. Кажуть, заслужили як мінімум по 7 тисяч на місяць.

Дмитро Бабійчук скаржиться, за 24 роки служби в ДАІ сьогодні отримує лише 2 тисячі. Переконує, це – несправедливо. Підтримує його і Генріх Струков. Військовий пенсіонер з 30-річним стажем суму своєї пенсії не називає, утім, певен у тому, що за службу держава повинна платити більше. Пенсіонерам без погонів співчуває. Хоча, певен ,військові цивільним – не рівня.

 

" " " "