Меджибіж працює навіть у локдаун

925

Багато відвідувачів та ще більше вражень. Стародавній Меджибіж приймає туристів навіть у локдаун. Працювати заповідникам дозволив законодавець. У цей же час музеї для відвідувачів зачинені. Відповідно останні цього року до традиційного дня музейного селфі не долучилися. А ось фото з Меджибожа вже заполонили простори інтернету.

Ці фото – з Кам’янець-Подільського. А ці світлини – з меджибізької фортеці. Їх спеціально зробили до традиційного дня музейнихселфі. У Меджибожі, до прикладу, до міжнародної акції спершу долучилися працівники замку, потім і відвідувачі.

Минулого року фото з Меджибожа і справді рясніли сторінки соцмереж. Цього року такої ж активності не буде. У музеях зафільмувати мить взагалі неможливо.

Натомість працювати заповідникам законодавецьдозволив. Тож стародавній Меджибіж приймає туристів навіть у локдаун. За період свят, каже комендант фортеці, було багато відвідувачів та ще більше вражень.

Чимало сюрпризів стародавня фортеця готує і на цьогорічний туристичний сезон. У березні замок святкуватиме півстоліття першого музею, у червні річницю першої згадки про Меджибіж. Насамкінець літа, сподівається комендант, Меджибіж накриє історичний фестиваль, а у жовтні – гарбузова ніч.

Тим більше, що працювати у карантинних умовах, каже комендант, вже навчилися. Навіть, якщо двері фортеці знову закриють, у середині – робота кипітиме. Стародавній замок реставрують, оновлюють та роблять ще більш привабливим для туристів.

" " " "