Менше хлору, більше якості і плюс можливість підзаробити: у Хмельницькому – нове обладнання для очищення води.

717

 Менше хлору, більше якості і плюс можливість підзаробити: у Хмельницькому – нове обладнання для очищення води. Воно працює уже два тижні, утім, про нього навряд чи знає пересічний абонент водоканалу. Хоча мав би. Адже воно, скажімо так, унікальне. З його допомогою Хмельницький сам виробляє гідро хлорид – це речовина, яка потрібна для знезараження питної води. Раніше її ми закуповували, а тепер зможемо навіть продавати. 

 Раніше – щогодинні аналізи, сьогодні – повністю автоматизована система. Хмельницька станція знезараження води із новим надсучасним обладнанням. Воно не просто дозволяє в режимі он-лайн контролювати якість питної, а й самостійно виробляє потрібний реагент.

 Іще рік тому гіпохлорид місто закуповувало. Підприємство-виробник на сьогодні в Україні – єдине.

 Як приклад – минулорічна зупинка заводу. Її Хмельницький пережив спокійно, бо мав запаси гіпохлориду. Тоді якраз, каже міський голова, і вирішили закупити обладнання, щоб стати незалежними. Тим паче, що для виробництва реагенту потрібен лише один інгредієнт.

 А це – в 4 рази менше, аніж Хмельницький тратив на закупівлю реагенту. До слова, продавати гіпохлорид тепер ми зможемо самі.

 На закупівлю обладнання з міського бюджету пішло понад одинадцять із половиною мільйонів гривень. І це – далеко не всі вкладення у міськводоканал ,каже міський голова. Цьогоріч підприємство отримало і три надсучасні автівки.

 

 

" " " "