Роль жінок у політиці обговорили хмельницькі активістки

843

 Економіка, освіта, політика – присутність жінок у цих сферах відкриває нові можливості для розвитку. А ще їх присутність позитивно впливає на традиційно чоловічі сфери діяльності. Так, розширення участі жінок у правоохоронній та миротворчої діяльності не лише допомагає запобігати ескалації конфліктів і насильства, а є запорукою прозорості силового сектору. Хмельницька гендерна рада продовжує навчати жінок лідерству та мотивувати на кроки у політику.

 Роль жінки у політиці. Таку тему обговорювали депутатки міський, селищних рад та ОТГ, громадські діячки та активістки. Незважаючи на те, що жінки формально отримали рівний із чоловіками статус, де-факто вони продовжують піддаватися дискримінації у різних сферах, зокрема і в політиці. У Хмельницькому ж дівчат навчають лідерським якостям та мотивують йти у політику. На обласній конференції говорили про тонкощі роботи у політиці та перешкоди з якими стикаються жінки.

 У новообраному українському парламенті стало значно більше жінок-депутаток. А це, кажуть громадські діячки, великий крок для гендерної рівності. Хмельницькі дівчата також пробують себе у ролі політикинь, працюють помічницями депутатів та починають вибудовувати політичну карєру.

 Ольга – одна з випускниць лідерських курсів. Каже, раніше була невпевнена в собі та навіть мріяти боялась про публічні виступи чи політичну карєру. Сьогодні працює помічницею депутатки обласної ради.

 Депутатка обласної ради Інна Ящук каже, запит в молоді щодо політичного життя є дуже великий. Тому так важливо змалечку розвивати в них лідерські якості,

 Важливим є і гендерне виховання. За словами депутатки, дитина у сім’ї повинна бачити рівноправні, партнерські стосунки між батьками і тоді в майбутньому вона розумітиме, що її цінять за її професійність, а не стать.

 

 

" " " "