Менше за посилки, більше за екологію та туризм: про зміни в оподаткуванні на 2019-ий.

951

Міжнародні посилки вартуватимуть менше, ставка екологічного податку зросте і збільшиться кількість тих, хто платитиме туристичний збір. Такі зміни чекають на платників податків у 2019-му. Нагадаємо, раніше Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України.

Перше податкове нововведення-2019-ть – зниження неоподаткованої вартості міжнародних посилок. З 1 липня за ті, котрі вартуватимуть понад 100 євро доведеться сплатити ПДВ. Наразі оподатковуються лише ті, вартість яких перевищує 150.
Відповідно до нововведень, цьогоріч зміняться і ставки екологічного податку. За викиди двоокису вуглецю тепер доведеться платити чимало. За тонну замість 41 копійки, які підприємства платили раніше, в бюджет доведеться покласти аж 10 гривень. Це – європейська практика. Таким чином, кажуть фіскальники, стимулюють виробників до використання сучасних екологічно чистих технологій.
Іще одне європейське нововведення – збільшення терміну на оскарження акту перевірки самих податківців. Відтепер замість п’яти незгідні можуть звернутися до суду впродовж 10 днів. Наступне ноу-хау також стосується підприємців, утім, виключно тих, які працюють у туристичній сфері. Податки серед них платитиме більше контрагентів. Туристичний збір доведеться відшкодовувати так званим ріелторам, а також тим, кого визначать у окремій конкретній громаді. Кам’янець-Подільська, до прикладу, таким правом уже скористалася.
Податківці кажуть, це чудове рішення, адже воно сприятиме наповненню бюджету районного центру. Сподіваються, що слідом за Кам’янцем відповідні положення приймуть і інші громади Хмельниччини, котрі активно заробляють на туризмі.

" " " "