Ментальна арифметика – унікальний розвиток дитини чи  нове віяння моди?

1726

Важко знайти батьків, які б не мріяли бачити в своїй дитині вундеркінда. Вони хочуть пишатись успіхами своїх дітей. Саме з цієї причини деякі батьки записують дітей в різні школи раннього розвитку. Чимало запитань викликає ментальна арифметика – що це таке, цікавить багатьох батьків. Останнім часом в Україні відкриваються центри, які практикують навчання дітей, за незвичною методикою. Що ж таке ментальна арифметика, в чому її суть, чи дійсно діти отримують унікальний розвиток чи це нове віяння моди? В особливостях нової методики, заснованої на багатовікових знаннях спробувала розібратись Вікторія Земба.

Як наука ментальна арифметика виникла більш 2-х тисяч років тому в Японії. Ще в давнину представники цієї держави винайшли спосіб, що розвиває одночасно обидві півкулі головного мозку. Можна було б вважати це фантастикою, але з фактами не посперечаєшся.

Ментальна арифметика – це своєрідна програма, що дозволяє розвивати розумову діяльність людини і її творчий потенціал. Цьому сприяє робота на спеціальних рахівницях. Навчання метальній арифметиці розраховане на вік від 4 до 16 років.

 Центр ментальної арифметики та швидкочитання «INDIGO» у Хмельницькому діє трохи більше півроку. Але результати, яких досягли учні центру – вражають.

Найменші учні центру теж дивують. Шестирічні малюки без особливих складнощів додають та віднімають двозначні числа. Роблять це однаково швидко на рахівницях та подумки.

Батьки від таких занять в захваті. Кажуть, діти вже рахують швидше за дорослих.

І хоч учні «INDIGO» займаються не так давно, вже встигли зарекомендувати себе на олімпіаді. В кінці жовтня на змаганнях зібралось більше 2-х сотень дітей, які займаються ментальною арифметикою.

В центрі ментальної арифметики кажуть, такі заняття допомагають дітям швидше засвоювати інформацію та краще розуміти шкільну програму. Варто зазначити, що центр ментальної арифметики та швидкочитання «INDIGO»  – це єдина всеукраїнська мережа, методики якої схвалені Міністерством освіти та науки України. В «INDIGO»  допомагають дитині в розвитку її здібностей. Заняття впливають на самооцінку, на вміння вибудовувати комунікацію, на самостійність, на посидючість і концентрацію уваги. І найприємніше, що тут можна отримати відчутний результат. Показник – це не тільки навик рахунку в розумі, а й інтерес дитини до навчання!

 

 

 

" " " "