Мешканці Карпівців та Ружичанки, що у Розсошанській ОТГ,  запалювали просто неба.

2407

Пекуче сонце – не завада. Мешканці Карпівців та Ружичанки, що у Розсошанській ОТГ,  запалювали просто неба. Яскравий концерт за участі місцевих колективів, танці , частування рибною юшкою та ковбасами. Так  у громаді відзначали 500-річчя з дня заснування села Карпівці.

П’ятисотий день народження села нині відзначають у Карпівцях. Святкують разом з мешканцями сусідньої Ружичанки, бо здавна живуть як одна громада.

На святкування, попри спеку, прийшло немало люду – від старожилів до малечі. Для них, кажуть,  це чудовий привід зібратися разом, так би мовити – у родинному колі.

На стадіоні встановили сцену, де запалюють місцеві колективи. Яскраві виступи підготували навіть наймолодші мешканці громади.

Обабіч сцени облаштували виставку традиційного народного мистецтва. Тут різнопланові роботи, що своїми руками змайстрували місцеві умільці.

Розгорнули на стадіоні й польову кухню. Усіх охочих тут частують рибною юшкою та смаженими ковбасами.

Для маленьких гостей свята встановили мінірозважальний парк. Тож гарний настрій – гарантований усім.

Нині на святі й народний депутат України – Сергій Лабазюк. Кожну річницю з дня заснування села відзначає разом з громадою.

500-тий день народження у Карпівцях зустрічають з новими здобутками. Багато з них досягли після об’єднання з Росошанською ОТГ. Суттєві кошти тепер постійно спрямовують на розвиток громади.

Про покращення рівня життя в тутешніх селах говорять і самі місцеві. Жити у Розсошанській громаді, кажуть, в задоволення.

Місцеві додають, – рухаються в правильному напрямку. Невдовзі до їх ОТГ мають доєднатися ще й сусідні Шумівці. Тож разом розвиватимуть громаду та демонструватимуть, що життя на селі може бути комфортне та заможне.

 

 

 

 

 

 

" " " "