Мешканцю обласного центру оголосили про підозру у вимагательстві

Чоловік організував злочинне угрупування, яке вимагало у місцевого підприємця 350 тисяч гривень неіснуючого боргу

1260

На Хмельниччині правоохоронці під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури оголосили викрили злочинну діяльність мешканця обласного центру, який, під приводом неіснуючого боргу, намагався стягнути з місцевого підприємця 350 тисяч гривень.

В ході слідства було встановлено, що житель Хмельницького організував злочинне угрупування з чотирьох осіб, включаючи його самого, котрі здійснювали злочинний вплив по всій області. Так, в ході зустрічей з постраждалим підприємцем, зловмисники регулярно застосовували проти нього фізичне насилля та моральний тиск, постійно погрожуючи йому пошкодженням майна та фізичною розправою. При цьому вони стверджували, що той буцім-то винен їм 350 тисяч гривень, котрі він негайно має сплатити. Побоюючись за своє життя та благополуччя, підприємець вирішив задовільнити неправомірні вимоги злочинців.

За результатами спецоперації проведеної місцевими правоохоронними структурами, підозрюваних затримали та обрали їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Пізніше слідство встановило, що організатором банди був житель Хмельницького, який раніше вже відповідав перед законом за подібні злочини.

Також правоохоронці встановили, що протягом восьми останніх років перебував у статусі, свого роду, “смотрящого”, котрий поширював злочинний вплив по всій області.

Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» у районних центрах області та установах виконання покарань, координував їх діяльність, а також встановлював правила поведінки серед осіб, схильних до злочинного способу життя.

В той же час будь-який спротив цим “неписаним правилам” одразу ж подавлявся або ним особисто, або іншими членами його банди.

Збір коштів, отриманих в ході злочинної діяльності, він розподіляв самотужки, слідкуючи за своєрідним “злочинним общаком”.

Читайте також: На Хмельниччині засудили насильника та колишнього вбивцю

Наразі злочинцям оголошено про підозру за двома кримінальними статтями, санкції який передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та від 12 до 15 років,  теж з конфіскацією майна.

" " " "