Міський голова зустрівся з гендиректором компанії «Турецькі авіалінії»

338

Аеропорт «Хмельницький» отримав ще один шанс на відбудову. Летовищем зацікавилися представники «Турецьких авіаліній». Вони провели ряд перемовин з обласною та місцевою владою, де озвучили зацікавленість у відновленні роботи аеропорту.

Останній політ з аеропорту «Хмельницький» здійснили у 2008 році. Відтоді, летовище пустує. Територія майданчику не велика, але достатня для перевезень. Декілька років в планах міської та обласної рад відновити аеропорт. За статистикою, багато хмельничан пересуваються літаками. Це бізнес-перельоти, вантажні та туристичні.

У Хмельницькому добре розвинута легка промисловість, тому частіше містяни літають до Туреччини, Польщі та Китаю. Турецькі авіалінії є частково державною компанією, тому їхня ціль не тільки комерційна, але й налагодження зв’язків. У перспективі планують відкривати офіси та розвиватись в інших містах, окрім Львову.

Представники «Турецьких авіаліній» останнім часом збільшили кількість багажу для пасажирів в Україні. А для цього потрібні нові майданчики для його транспортування. Одним із таких може стати наше летовище. На території аеропорту вже відремонтували зовнішнє освітлення та електропостачання. Окрім цього оновили дорожню-транспортну розв’язку. Аеропорт «Хмельницький» вже є у державній програмі розвитку летовищ України. Відбудувати територію планують у найближчий час.

" " " "