Місто робітничих професій.

1188

Майбутні кадри для ринку праці. Щороку заводи та фабрики відчувають гостру потребу у висококласних фахівцях. Відтік робочої сили за кордон та популярність на офісні спеціальності позбавляють економіку краю повноцінного зростання. Аби фах маляра чи автомеханіка став популярнішим серед  молоді, на Хмельниччині провели тиждень робітничих професій.

Вже вдруге у місті цього року відбувся ярмарок робітничих професій. Цьогоріч майбутні випускники мали змогу ознайомитися зі спеціальностями, котрі потрібні транспортній галузі.

Такі тижні ознайомлення зі спеціальностями вкрай важливі для молоді, котра ще не визначилася з майбутнім фахом. До прикладу, цей дев’ятикласник  із цікавістю спостерігає за рихтуванням техніки, адже ремонтувати авто йому подобається.

Популяризувати саме робітничі професії – вкрай необхідна річ для економічного розвитку області. Щороку Хмельниччина відчуває дефіцит кадрів на заводах, у цехах автомайстерень, на фабричному виробництві. Тому майбутні студенти  та їх знання – неодмінна складова економічного зростання.

Зацікавлені у таких заходах у роботодавці, адже навіть хороша заробітна плата не гарантує швидкого пошуку фахівця відповідної категорії.

Поряд з молодими кадрами, не забувають відзначати і досвідчених робітників. Традиційно в області проходить конкурс «Кращий за професією».

В адміністрації пообіцяли такі заходи з популяризації потрібних для ринку спеціальностей робити традиційними.

 

" " " "