Перші права стають тимчасовими. Зміни у порядку видачі посвідчень водія

1169

Перші права стають тимчасовими. Кабмін затвердив зміни у порядку видачі посвідчень водія. Відтепер, нещодавні кандидати на одержання цього документа, складаючи водійський іспит, отримають посвідчення лише на два роки. Цей термін для них стане випробувальним. Якщо витримають його – отримають документ строком дії на три десятки років.

Ірина ще без водійських прав, та теоретичний іспит на знання правил дорожнього руху вже успішно склала. Те, що першою в Хмельницькому отримує тимчасові права, дівчину зовсім не засмучує.

Такої ж думки Іринина одногрупниця – Тамара.

Екзаменатори переконані – для недосвідчених кермувальників обмеження швидкості у сімдесят кілометрів на годину може бути замало. Нові правила щодо прав – сприятимуть дисципліні на дорозі.

Саме з цієї причини і запрацювали Кабмінівські нововведення до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Отримати ж права, строком дії аж на тридцять років, зможуть ті водії-початківці, котрі не порушували правил дорожнього руху протягом двох років.

Якщо ж водій-початківець отримає три адмінпротоколи – складатиме іспит заново.

А от чи всі заново сплачуватимуть 227 гривень за виготовлення посвідчення, поки що говорити зарано. Ті ж горе-водії, що втратили права по сто тридцятій статті, тобто керували авто  у стані алкогольного сп’яніння, щоб повернути їх не тільки іспит складатимуть, а й навчатимуться заново.

 

" " " "