30 РОКІВ УНІВЕРСИТЕТУ ЕКОНОМІКИ І ПІДПРИЄМНИЦТВА

228

Шлях від економічного філіалу Одеського інституту підприємництва та права до самостійного провідного вищого закладу. Хмельницький Університет економіки і підприємництва відзначив 30-річчя від дня свого заснування.

З кожним роком навчальний заклад зростав не тільки кількісно, але я і якісно. Більшало охочих навчатися у ньому, відкривалися нові напрямки підготовки. Нині Університет економіки і підприємництва здійснює підготовку фахівців за 13-ма освітніми програмами із таких галузей знань як суспільні науки, управління і адміністрування та інформаційні технології.

Шлях від студентки до професорки пройшла разом з університетом Лариса Федоришина. Після 5 років навчання їй, як одній із кращих студентів, запропонували залишитися у закладі. Каже, вдячна викладачам і долі, що пов’язала з Університетом економіки і підприємництва.

25 років працює в університеті, нині доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Марина Опольська. А розпочинала із посади асистента викладача. Зростала разом з університетом. Бачила як з кожним роком він стає одним з провідних в регіоні.

Один із випускників Хмельницького Університету економіки і підприємництва, нині заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок. Пригадує студентські роки, дякує викладачам і дає маленькі поради вже сьогоднішнім студентам.

На урочистості з нагоди 30-річчя університету завітали випускники, ректори вищих навчальних закладів, студенти, представники влади. Присутні вшановують хвилиною мовчання полеглих Героїв і дякують захисникам і захисницям за можливість зібратися разом. Нагрудний від Міністерства освіти, подяка трудовому колективу і окремим викладачам.

За 30 років університет підготував понад 15 тисяч висококваліфікованих спеціалістів у галузях економіки, фінансів, обліку, менеджменту, програмування. Зараз вони працюють у різних куточках України на підприємствах різних форм власності, а багато хто відкрив власну справу. Не зупинятися на досягнутому і подальших здобутків бажали ювілярам зі сцени. У мирній, процвітаючій Україні.

" " " "