8 РОКІВ ЧЕКАЄ НОВОСІЛЛЯ СЛАВУТСЬКИЙ ЛІЦЕЙ

323

Реконструкція головного корпусу Славутського ліцею міської ради триває з 2016 року. Спершу будівельні роботи фінансувалися з місцевого бюджету. Пізніше об’єкт включили до урядової програми “Велике будівництво”, згідно з якою 70 відсотків фінансування взяла на себе держава. Завершити реконструкцію планували ще два роки тому.

Відколи ведеться реконструкція – майже півтисячі учнів 10-11 х – та одного 9 –го класу навчаються у корпусі, що знаходиться поруч через дорогу. Наразі у ліцеї порожньо, оскільки в громаді запровадили карантин і дистанційне навчання. Зазвичай класи та коридори переповнені. У будівлі створені належні умови для навчального процесу, але саме приміщення замале. Учні змушені навчатися у дві зміни.

Простору й світлу спортивну залу у корпусі, що реконструюють показує Славутський міський голова. До неї вже придбали спортивний інвентар, як і все необхідне в решту аудиторій. Тут буде лабораторія, а тут – класні кімнати. Щоб здати об’єкт в експлуатацію потрібно ще близько 20 мільйонів гривень. 8 з яких планують знайти у міському бюджеті – решту просять у держави.

За наявності коштів, в тому числі з державної скарбниці, перший етап реконструкції будівлі ліцею може бути завершений вже цієї весни.

" " " "