«БОЛІДИ» ВЛАСНОРУЧ

332

Черговий етап кубка картингу «Поділля-2023» відбувся на базі Хмельницького ВПУ №25. На подвір’ї учні профтехзакладів та одного Вишу демонструють машини виготовлені власноруч під наглядом майстрів виробничого навчання. Це «боліди» для перегонів з картингу. Конкурс відбувається вперше заради популяризації робітничих професій та технічної творчості.

На попередніх етапах конкурсу учні працювали над виготовленням картів, розробляли технічну документацію. Що з того вийшло демонструють глядачам. Участь у черговому етапі конкурсу взяли 5 команд. Дві – із ВПУ №25 м.Хмельницького, по одній  – ВПУ №11, Летичівського центру творчості дітей та юнацтва, ще одна об’єднана команда Професійного ліцею електроніки й Хмельницького національного університету.

Першокурсники  25 училища, що навчаються на слюсарів презентували одразу два «боліди», – на бензині та електротязі. Кажуть, найважче було змайструвати раму картингу. Далі увімкнути творчість і змайстрували машину. Прогнозують, –  їх карт може розвинути швидкість до 90-ста кілометрів на годину.

Випробують карти на швидкість і маневровість пілоти з досвідом вже 2 червня. Тоді  у парку Михайла Чекмана м.Хмельницького відбудеться завершальний етап конкурсу «Поділля-2023».

" " " "