ДЕНЬ ЄВРОПИ У СТОЛИЦІ

61

Мер Брюсселя Філіп Клоз вітається з бійцями четвертої бригади оперативного призначення «Рубіж» Нацгвардії України. Захисники, зараз перебувають на ротації та відновлюються після поранень. Мер Брюсселю передав захисникам систему РЕБ та Старлінк. А мер Києва Віталій Кличко – ще 50 FPVдронів.

А з бюджету столиці від початку повномасштабної війни 4-й бригаді виділили понад 500 млн грн. На ці кошти військові купляють дрони, радіостанції, автівки та інше обладнання.

Мер Брюсселю побував на урочистому засіданні Київради та отримав нагрудний знак «За сприяння обороні Києва». Столиця Бельгії у першіий рік повномасштабного вторгення  одна з перших прийшла на допомогу, – передала громаді Києва тонни гуманітарної допомоги та прийняла у себе тисячі біженців. І продовжує допомагати Києву. Передає швидкі, медобладнання та інше необхідне. Як зазначив Філіп Клоз, «ваша незламна воля – це джерело нашого натхнення. Та ми чітко розуміємо, що ви боретеся не тільки за свою країну, а й за нас, за Європу».На цьому наголосив і мер Києва.

Сьогодні міжнародна підтримка України – це інвестиція в мирне та успішне майбутнє Європи та всього світу. У збереження демократії. Подякувати партнерам України за підтримку та закликати посилювати її Віталій Кличко мав нагоду на зустрічі з послами, дипломатами іноземних держав. яку традиційно влаштовує в День Європи. Також Київрада присвоїла звання «Почесний громадянин Києва» людям,котрі є моральними авторитетами для киян та всіх українців, – письменниці Ліні Костенко та Валерію Залужному.

Ліна Костенко протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. А Валерія Залужного київська громада відзначила за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України.

" " " "