ДОПОМОГА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

649

Хмельниччина вже як рік впевнено тримає гуманітарний фронт. На постійній основі в область надходить гуманітарна допомога від закордонних партнерів. Днями 12 тонн продуктів для переселенців передала релігійна організація Церква Ісуса Христа святих останніх днів, що в штаті Юта США. Допомога надійшла до гуманітарного хабу при Хмельницькій обласній раді. А вже звідти її доправляють за місцем проживання переселенців.

Це дозволило сформувати понад 1400 продуктових наборів для родин переселенців, що проживають у громадах краю. ЇЇ отримали у Війтовецькій, Наркевицькій, Чорноострівській, Гвардійській та Розсошанській громадах.  Днями буде здійснено виїзд до Лісовогринівецької ОТГ. Майже 600 продуктових наборів отримали переселенці , що нині проживають у Волочиській міській об’єднаній територіальній громаді.

Під час робочих поїздок до територіальних громад Віолета Лабазюк спілкується з родинами внутрішньо переміщених осіб, інформує про роботу обласної ради в умовах війни, співпрацю з іноземними партнерами та розповідає про можливості отримання необхідної допомоги для ВПО.

У рамках робочих зустрічей голова ради також відвідала низку освітніх закладів, де з перших днів керівництво та працівники організували потужний волонтерський рух. Одним з таких є Ружичанський ліцей, де постійно проводять акції на підтримку наших воїнів. Віолета Лабазюк також долучилась до організованого учнями благодійному ярмарку для збору коштів на дрон для ЗСУ.

Окрім того,  за активну волонтерську діяльність вручила грошовий сертифікат на закупівлю сушки для фруктів Михайлівському ліцею, колектив якого з перших днів війни виготовляє тушкованки для армії.

Ще раніше родини переселенців отримали грошові сертифікати на півтисячі гривень на придбання продуктів в одній із торгових мереж.

Нині на Хмельниччині проживає понад 90-то тисяч внутрішньо переміщених осіб. Більшість знайшли прихисток у сільських населених пунктах. Всебічна допомога переселенцям залишається пріоритетною у роботі місцевих органів влади. Спільними зусиллями і підтримуючи один одного – до перемоги!

" " " "