ДОПОМОГТИ НАЛАГОДИТИ ЖИТТЯ

368

Кожного дня на Хмельниччину продовжують прибувати переселенці з територій бойових дій. І якщо з житлом та харчуванням проблеми вирішуються, то знайти роботу та себе загалом майбутнім жителям громади – завдання не з простих. Допомогти налагодити життя переміщеним особам у новій громаді зібрались представники програми Єднання заради дії.

Переїздять на Хмельниччину не тільки люди, а й підприємства. Таких є вже 20, усі вони працюють, приносять прибуток власникам, а також громаді. Та зараз головним завданням є інтегрувати та адаптувати нових мешканців.

Кожен, хто залишив свою домівку намагається знайти своє заняття на новому місці. Як приклад у залі розмістили фотовиставку найактивніших переселенців, які працюють, та розвивають себе незважаючи ні на що.

Задовольняють всі потреби переселенців не тільки у центрі громади, а й старостинських округах. Місцеві жителі допомагають з облаштуванням, господарськими справами. Дбають і про окреме житло для внутрішньо- переміщених осіб.

Близько 400 тисяч переселенців транзитом відвідали нашу область, частина з них знайшли на Хмельниччині прихисток, або ж домівку для подальшого проживання. Саме цей показник є ознакою тісної співпраці влади та громади, яка повинна продовжуватись і надалі.

Захід став своєрідним майданчиком комунікації переселенців та влади. І саме така координація допоможе першим відновити життя на новому місці.

" " " "