ДТП Миколаїва: двоє загиблих та п’ятеро травмованих . Підсумки тижня .

1562

Смертельна пригода. У ніч з 29-го на 30-те травня на в’їзді до Хмельницького сталася резонансна ДТП. Водій електромобіля, директор департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв, влетів у авто з причепом, яке перевозило ліс. Як стало відомо пізніше, службовою автівкою Роман Миколаїв керував напідпитку. Ймовірно, це і стало причиною фатального зіткнення з лісовозом. Саму ж вантажівку, за словами поліції, було видно, а ось за словами підозрюваного, – ні. Наразі усі деталі з’ясовують слідчі, а наслідки пригоди жахають: двоє пасажирів загинули на місці події, ще четверо – травмовані та перебувають у лікарні. Тим часом Романа Миколаїва звільнили з посади директора департаменту за власним бажанням, повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

Чоловік, ймовірно, не впорався з керуванням та на шаленій швидкості влетів у авто з причепом, яке перевозило ліс. На місце події практично одразу прибули медики та правоохоронці.

Пізніше стало відомо, що посадовець відпочивав у одному з комплексів за містом і, до слова, їздив туди на службовому авто. Та це, мабуть, не найгірше. Наслідки пригоди – наджахливі. Двоє людей загинули на місці події, ще п’ятеро – травмовані, серед них – двоє дорослих та троє дітей. За життя однієї дівчинки до самісінького ранку боролася бригада медиків.

Тим часом чиновник перебував у ізоляторі тимчасового тримання, а міська рада коментувала ситуацію.

Романа Миколаїва з посади директора департаменту освіти і науки звільнили за власним бажанням у середу 30-го травня. Відповідне розпорядження Олександра Симчишина з’явилося на сайті міської ради. https://khm.gov.ua/uk/content/vid-30052018-no-218-k-pro-zvilnennya-mykolayiva-rd Того ж 30-го йому повідомили про підозру у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди.

У синцях та гематомах, втім – живий. Вже через день, 1-го червня, Хмельницький міськрайонний суд обирав Роману Миколаїву запобіжний захід.

А ще у смертельній справі колишнього директора департаменту освіти і науки стали відомі нові деталі. Виявляється, у ту ніч службовим авто Роман Миколаїв керував напідпитку.

Стану алкогольного сп’яніння, каже Роман Миколаїв, не відчував, а ось те, що випив кілька келихів шампанського визнає. Ймовірно, це і стало причиною фатального зіткнення з лісовозом. Саме ж авто з причепом, каже підозрюваний, побачив запізно.

Та як би там не було, два життя загублені. Роман Миколаїв це добре усвідомлює.

А поки суд заслуховував захист, обвинувачення та самого підозрюваного, у залі та під стінами споруди зібрався натовп. Одні Романа Миколаїва вважають вбивцею, а ось родичі певні – у житті як на довгій ниві.

Заслухавши захист, який клопотав про домашній арешт, та обвинувачення, яке клопотало про тримання під вартою, суд Роману Миколаїву обрав запобіжний захід.

Та найбільше покарання, здається, пан Миколаїв вже поніс. Пасажирка, що загинула, Наталія Докторук через тиждень мала стати його дружиною.

Завідувачку дитсадочка похоронили 31-го травня та шаровечківському кладовищі. Загиблого Олександра Манзюка ховали 1-го червня на рідній Старосинявщині. Його донька та дружина наразі шпиталізовані до обласної лікарні. Вони у стабільно важкому стані, втім, кажуть лікарі, є незначне покращення. Донька загиблої Докторук та ще одна дитина перебувають у дитячій міській лікарні, також у стабільно важкому стані.

" " " "