ДВІ ПЕРЕМОГИ, ОДНА ПОРАЗКА

173

Спека в понад 30 градусів за Цельсієм запанувала майже у всій країні на вихідні. І двом командам з Хмельниччини довелося проводити на пекельному сонці свої домашні матчі в першій лізі. Гра в обласному центрі за участю місцевого Поділля та Ниви з Бузової – це Київщина – спершу мала відбутися в неділю о 14:30. Згодом її змістили на дві години пізніше. Та температура за цей час фактично не змінилася. Спекотного футболу на полі, щоправда, майже не було. Господарі намагалися десь і м’яч забрати під свій контроль, і атакувати більше. Та в першому таймі ближчою до голу була Нива. Вона й на 39-ій хвилині забила. Після подачі з кутового помилився голкіпер Поділля на виході, захисники лише спостерігали, як м’яч рикошетом обстукує їхні ноги, а Кирило Прокопчук першим зорієнтувався і заштовхав м’яча в сітку. Після перерви хмельничани посилили тиск на ворота гостей, які не завжди чисто стримували своїх суперників і отримували жовті картки. Та ближче до завершення матчу в Поділля почала сідати батарейка, а в гостей відкриватися друге дихання. Вони перевели гру подалі від своїх воріт, а потім спіймали суперника на обрізці. Швидкий перехід в атаку, удар здалеку – і захисник Поділля Олег Веремієнко чомусь вирішує реагувати на нього, виставляючи руку, хоча одразу ж за його спиною був воротар. Пенальті – лише жовта, бо Веремієнко не був останнім, але його це не рятує. Попередження перше він отримав раніше, тож Поділля до одинадцятиметрового отримує ще й вилучення. Пенальті реалізовує Руслан Паламар, який в минулому турі забивав ще одній команді з Хмельниччини – Агробізнесу. Тож 0-2, Поділля програє два поспіль домашні матчі – в середу команда вилетіла в серії пенальті у Кубку України від Прикарпаття.

З погодними умовами найбільше пощастило кам’янець-подільському Епіцентру. Він грав на Закарпатті проти Хуста, над стадіоном якого зі старту гри нависали чорні хмари. Та більш загрозливим для господарів став початок гри. Вже на 12-ій хвилині Епіцентру вдалася атака лівим флангом, яка закінчилась швидким прострілом до штрафного майданчика. Захисник Хуста намагався перехопити цей простріл, але зрізав м’я у власні ворота, де фактично з лінії його вже добив Максим Гірний. Далі – впевнений контроль гри від гостей, з моментами, які час від часу виникали і які потрібно було б реалізовувати. Бо Хуст, в якого не в’язалася гра, в компенсований час ледь не покарав. Спершу Епіцентр врятував воротар Чернобай, а потім – поперечина.

Найбільше голів побачили ті любителі футболу з Хмельниччини, які обрали для перегляду трансляцію з Волочиська. Там місцевий Агробізнес приймав харківський Металіст. Вже на 7-ій хвилині гості забили. Провал у центрі оборони господарів яким скористався Тепляков. Він став нічого вигадувати і одразу запусти в бік ворота – шедевр, а не гол. Агробізнес почав тиснути і домігся свого через 20 хвилин. Ледь команди відійшли від своїх лав після охолоджувальної паузи – як Віталій Равлик вже мчить вперед лівим флангом. Він забігає у штрафний, наче гальмує цю атаку, а потім з місця викручує у дев’ятку ще один шедевр. В другому таймі на 57 хвилині після подачі зліва у центрі штрафного перестрибує всіх Волков і перекидає м’яч через воротаря. І це вже 2-1. Остаточно свою перевагу Агробізнес закріпив на 78 хвилині. Роман Толочко реалізував пенальті і гарантував своїй команді першу перемогу в чемпіонаті.

У турнірній таблиці після двох турів стовідсотковий результат у 4-х команд, серед яких і Епіцентр. В Агробізнеса – 3, у Поділля – 1 заліковий бал.

" " " "