НА ВАРТІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ

198

Зібрати будь якою ціною. Українські аграрії активно працюють над збором урожаю. Попри постійні обстріли московитів, знищення зерна у портах, гаранти продовольчої безпеки тримають стрій. На завершальній стадії обмолоту полів знаходяться механізатори та агрономи товариства Перлина Поділля.

За кермо великогабаритної техніки пересів головний інженер товариства, адже понад 50 працівників встали до лав Збройних сил України. Пан Олександр каже, урожай зібрати вкрай необхідно, тож без роздумів погодився стати комбайнером на сезон, тим більше у такий важкий для країни час.

Кожен без перебільшення аграрій почав сезон збору урожаю у невідомості що ж буде завтра. Та стимул у всіх один – стати плечем підтримки для українців та воїнів, адже зупинятись означає програти.

У цьому році кількість гектарів під озиму пшеницю зменшилась, та урожаю стало навпаки- більше. Цьому заслугою є імпортне добриво, новітні технології та вкладена любов у кожен клаптик землі.

З маленької зернини аграрії плекають могутню рослину без якої жити не може жодна людина у світі. Та кропітку працю аграріїв поставили у скрутне становище – ціни на добрива, пальне, запчастини піднялись. Тож навіть свою діяльність аграрії переоцінили.

У кількості зібраного урожаю аграрії запевняють- не підведуть. Та головною залишається проблема продажу збіжжя. Адже його експорт можливий переважно морем. Тож доводиться шукати інші логістичні шляхи.

Зараз землероби бережуть кожну зернину, і не тільки. Так, солому із пшениці відразу за комбайнами  збирає прес підбирач, адже окрім полів Перлина поділля має власне молочне господарство. Молоко цих корів визначили екстра класом, саме з нього виробляють харчування для найменших українців.

Попри блокади, обмеження, підняття цін аграрії не зупиняються. Працюють цілодобово, в умовах обмежених ресурсів, перкритих ринків збуту. На сході та півдні під обстрілами, на замінованих полях.

Головне завдання підприємств галузі зараз не лише вижити в умовах страшної війни, а й забезпечити хлібом увесь світ. Часу на втому та відпочинок немає, адже усі разом ми повинні кувати українську перемогу, та кожен на своїх місцях наближати її.

" " " "