ЕЛЕКТРОННИЙ РЕЦЕПТ

378

Насправді ліки за електронним рецептом українці купують вже третій рік. До прикладу, із серії «Доступні ліки», антибактеріальні, наркотичні чи психотропні. Але від квітня до них додасться решта рецептурних препаратів.

Процедура виглядає наступним чином. Якщо раніше лікар виписував рецепт кульковою ручкою на бланку паперу – то від квітня – вводитиме його у комп’ютерну базу. Після того на номер телефону вам приходить код із підтвердженням рецепта. Його демонструєте в аптеці провізору.

Наразі в області триватиме перехідний період. Рецепти на папері виписуватимуть на лікарські засоби, що виготовляються в аптеках та ті на які передбаченні відшкодування з бюджетів. Паперовими бланками можуть користуватися і фельдшера у селах. Адже там частіше можуть спостерігатися перебої з електрикою чи інтернетом.

Рецепт ліків в електронному вигляді – загальносвітова практика. Так лікарям легше контролювати лікування пацієнта,  а державі  – обіг препаратів. В окремих доцільних випадках електронний рецепт лікар може виписувати й дистанційно.

Масовий перехід на електронну рецептуру в Україні запроваджують від квітня. Але під час перехідного періоду, який ймовірно триватиме впродовж воєнного стану, можна буде обирати, який варіант вам зручніший –  традиційний паперовий, – чи сучасний електронний.

" " " "